Home » Ambassadeur

Ambassadeur van de
Fieldwork Foundation

 
In mijn werk als hulpverlener kom ik soms mensen tegen die zóveel tegenslagen hebben gekend in hun leven, dat ze moedeloos zijn geraakt, het vertrouwen verloren, of waar in een enkele situatie soms dírect hulp geboden is. Ik vind het dan ook súper bijzonder dat ik ambassadrice ben van de Fieldwork Foundation. Dit is een kleinschalige goede-doelenstichting die zich niet richt zich op één bepaalde doelgroep.


De stichting heeft als missie: het bestrijden van leed. Bijvoorbeeld in de vorm van een 'bonte avond' in een verzorgingstehuis voor 120 ouderen. Of door fietsen te schenken aan moeders in het blijf-van-mijn-lijf-huis zodat zij hun kinderen naar school kunnen brengen.Of voor een jonge vrouw die hoogzwanger is, geen onderdak heeft en in het park slaapt zorgen dat zij onderdak en spullen krijgt. De Fieldwork Foundation werkt samen met professionals uit het werkveld. Denk aan een wijkagent, gezinsbegeleiders, begeleiders uit het Blijf-van-mijn-lijf-huis etc. Zo worden casussen voorgelegd en wordt er per situatie bekeken wat we kunnen betekenen en op welke manier. Zelf draag ik als professional ook zo nu en dan dus ook een casus voor.
Daarnaast beheer ik het Twitter- en Instagramaccount van de stichting en sinds kort ben ik ook bezig met het opzetten van een magazine voor Fieldwork.

Fieldwork ondersteunt ook het Kunstproject in Nijmegen. Hier komen jongeren die op straat hebben geleefd  bijeen om hun creatieve talent te exploreren. Wat ik heel bijzonder vind is dat een aantal van hen, hun levensverhaal of een gedeelte hiervan voor mij opschreven in een schriftje en dit aan me gaven. Ik heb op basis van hun verhalen het nummer ‘Look beyond’ geschreven op mijn nieuwe album. Laatst heb ik weer voor ze opgetreden tijdens de jaarlijkse BBQ, we maken dan samen muziek, het is een van mijn mooiste optredens in het jaar. 

Het is mooi om iets te kunnen betekenen voor mensen die het moeilijk hebben.
Eigenlijk gun ik elke stad een Fieldwork Foundation!