Home » Lifecoaching

Life-Coaching

Life-coaching is een brede vorm van coaching die zich met name richt op welzijn en je gelukkig voelen. Je gelukkig voelen in het leven lang niet altijd vanzelfsprekend. Iedereen krijgt in zijn leven in meer of mindere mate te maken met gebeurtenissen die hem of haar vormen en soms (ernstig) kunnen beschadigen en die soms, zonder dat we dat altijd door hebben een grote invloed kunnen hebben op ons dagelijks leven.

Daar komt bij dat we leven in een maatschappij waarin we onze kwetsbaarheid niet graag laten zien, we vinden vaak dat we niet mogen klagen want 'de buurman die is ernstig ziek, dus die zit er nog sléchter bij' of; ik heb een leuke man, een gezond kind een leuk huis en een goede baan, ik mag toch niet klagen'? Meer dan eens zien we dat mensen een middel hebben gevonden om hun pijn, verdriet of eenzaamheid niet te hoeven voelen. Die middelen kunnen variëren van bepaalde leefpatronen tot aan het overmatig werken, eten, roken, drinken, blowen etc.

Als life-coach ga ik samen met jou allerlei gebieden langs. Ik stel je ook altijd de vraag; 'als je zou weten dat je nog maar kort te leven had, doe je dan op dit moment wat je graag zou willen doen/ zou je dan nu opnieuw voor deze relatie kiezen/ zou je dan het werk doen wat je nu doet?' Meer dan eens is het antwoord op een van die vragen  'nee, dan zou ik.....'.

Soms is dat een heftige conclusie en vaak is het ook belangrijk om te onderzoeken waarom dat zo is. Mensen hebben bijna altijd de overtuiging dat het de praktische redenen zijn die hen weerhouden van verandering. Ik geloof er in dat er áltijd iets mogelijk is, zelfs als je een keuze moet maken uit twee kwade, er is altijd een keus. Geluk ligt dichtbij het volgen van je hart.
Ik help je daar graag bij.

Kosten

Op dit moment wordt  life-coaching nog niet vergoed door de zorgverzekeraar. De kosten voor een uur life-coaching bedragen €75,00 en is btw-vrij.